Bursdagsleker – En liste over artige leker til barnebursdagen

bursdagsleker

Skal du arrangere barnebursdag, og trenger tips til artige bursdagsleker? Da har du kommet til riktig sted. Her har vi samlet mange artige forslag til leker og aktiviteter til din barnebursdag.

Her finner du bursdagsleker som passer for :

Alle aldre –  Barn fra 3 årBarn fra 5 år – Barn fra 6 år Barn fra 7 år Barn fra 9 år

Bursdagsleker som passer for barn i alle aldre

1. Danseleken

Sett på fengende rytmer og la barna danse. Plutselig stopper du musikken, og da gjelder det å stå helt stille – uansett stilling! Den som beveger seg er ute av leken. Fortsett til det bare er vinneren igjen.

av musikken, og barna må da stå helt stille, uansett stilling. Dersom noen beveger seg er de av leken. Leken fortsetter helt til det kun er en person igjen. Denne personen har dag vunnet.

Denne leken passer for: alle

2. Flasketuten peker på

En artig vri når bursdagsgavene skal åpnes er å leke “flasketuten peker på”. Alle setter seg i en ring, og har sin gave i fanget. Bursdagsbarnet starter så leken med å snurre på en tomflaske, som skal ligge midt i ringen. Den flasketuten til slutt peker på, skal gi sin gave til bursdagsbarnet. Når gaven er åpnet, er det den som ga bort gaven sin tur til å snurre på flasken.

Denne leken passer for: alle

3. Skattejakt:

Skattejakt er kjempegøy, spesielt for små Sabeltann-entusiaster. Gjem en eske eller et skrin fullt av sjokoladegullpenger eller annet godt. Tegn et flott skattekart før festen og send barna ut på jakt. Du kan gjerne gjemme noe annet i skrinet hvis du ikke vil gi dem godteri. Klistremerker, plastpenger, blyanter eller andre småting trenger ikke koste så mye.

Før bursdagen starter fyller du et skrin med sjokoladegullpenger, kjærlighet på pinne, godteriposer eller noe annet godt.  Gjem så skrinet, og tegn et skattekart til barna. Nå kan du sende barna ut på skattejakt. En garantert suksess!

Denne leken passer for: alle

4. Pynt din egen muffins

Dersom du har tenkt å servere muffins på bursdagen, kan du la være å pynte de. La heller barna få lov til å pynte sin egen muffins under bursdagsfesten. Lag ferdig glasur, og kjøp inn masse forskjellig til pynt, og la barna få boltre seg.

Denne leken passer for: alle

5. Fiskedam

Fiskedam-leken er en artig vri dersom du skal dele ut godteposer. Heng opp et forheng foran en trapp eller lignende. Barna får så en “fiskestang”, denne kan du lage selv ved hjelp av en pinne med snor og klype i enden. En voksen gjemmer seg bak forhenget og henger på posene på kroken etterhvert som barna fisker.

Det er ekstra morsomt dersom du tuller litt med barna, og henger på ting som doruller, sokker eller sko innimellom. Pass imidlertid godt på slik at alle sitter igjen med en pose til slutt!

Denne leken passer for: alle

6. Pølsebod

Pølser er tradisjonell bursdagsmat, og en gjenganger i de fleste barnebursdager.  En artig vri i bursdagsselskapet er å la barna bestille pølser i en pølsebod, som du har laget i stand på forhånd. La gjerne storesøsken hjelpe til med å ta bestillinger fra bursdagsgjestene.

Denne leken passer for: alle

Her finner du bursdagsleker som passer for:

Alle aldre –  Barn fra 3 årBarn fra 5 år – Barn fra 6 år Barn fra 7 år Barn fra 9 år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *