Ting å gjøre i barselspermisjon – 12 fine og koselige aktiviteter

Barselpermisjonen er en fantastisk og krevende tid. Man skal vie all sin tid til den lille babyen, både på godt og vondt. Noen kan bli litt lei av å bare gå hjemme hele tiden, og da finnes det heldigvis alternativer til den som ønsker å dra ut og være sosial. På denne siden gir vi deg mange gode forslag til ting du kan gjøre i barselpermisjonen.

1. Ta bilder og lage album

Barselpermisjonen er en glimrende anledning til å ta masse bilder av den lille, og lage album der du dokumenterer babytiden. Du kan gjerne også ta bilder av andre ting fra hverdagen, hvordan det ser ut i huset deres, hvordan rommet til babyen ser ut etc. Dette blir morsomme minner å se tilbake på når babyen blir voksen.

Tips! Sjekk for eksempel ut cewe.no for et godt tilbud på fotobok. Dersom du melder deg deg på nyhetsbrevet deres får du 75 kroner til din neste CEWE fotobok. Du kan melde deg på nyhetsbrevet deres her.

2. Dokumentere milepæler

Når man står midt inne i babytiden tror man gjerne at man aldri kommer til å glemme hvor gammel babyen var da den smilte for første gang, eller første gang den krabbet. Dette er dessverre ofte ikke tilfellet, og det er veldig lett at ting går i glemmeboka dersom man ikke dokumenterer det underveis. Det finnes mange flotte bøker å få kjøpt der man kan dokumentere babyens milepæler, du finner blant annet et utvalg her.

3. Høre lydbok

Lydbok er rett og slett genialt når man har har barselpermisjon. Trilleturen blir brått mye morsommere når man har en spennende lydbok på øret. Den er også fin å bruke når man sitter på rommet til babyen sent på kvelden å prøver å hjelpe den til å sove, og det kan også være flott å ha på øret når man ammer.

Du kan for eksempel prøve et lydbokabonnement hos storytel.no, og få ubegrenset tilgang til tusenvis av lydbøker og e-bøker på mobilen. Her finner alt fra spennende romaner, faktabøker, barnebøker til bøker om barneoppdragelse og søvn. Dersom du er usikker om dette er noe for deg, så kan du prøve ut abonnementet deres gratis i to uker. Les mer om storytel og tegn abonnement her.

4. Mor og barn trening

Mor og barn trening er et flott alternativ til mødre som ønsker å komme i form etter fødsel. Dette er som regel enkel trening for mor sammen med babyen, og består som regel av både  kondis- og styrkeøvelser. Styrkeøvelsene kan gjøres med babyen som manualer, eller så kan babyen ligge og kose seg ved siden av deg. Ta et kjapt søk på google på mor og barn trening og ditt hjemsted, og du vil finne ut om det finnes et slikt tilbud i nærheten av der du bor.

5. Babysang

Babysang er en koselig aktivitet både for små og store. Mange meningheter tilbyr babysang, enten i  i kirkebygget eller i menighetshuset. Dette er en variert opplevelse der barn og voksne kan oppleve mye glede og samspill gjennom bruk av sanger, rim og regler. Konseptet er lagt til rette ut fra de små som deltar, men dette er også et sosialt fellesskap for de voksne. Ta et kjapt søk på google på babysang og ditt hjemsted, og du vil finne ut om det finnes et slikt tilbud i nærheten av der du bor.

6. Babysvømming

Babysvømming er en annen hyggelig aktivitet man kan være med på i barselpermisjonen. Babyen kan være sammen med en eller begge foreldre i vannet. Barn som blir tidlig vant med vann lærer ofte lettere å svømme, og forskning viser også en rekke andre positive virkninger med babysvømming. Ta et kjapt søk på google på babysvømming og ditt hjemsted, og du vil finne ut om det finnes et slikt tilbud i nærheten av der du bor.

7. Babykino

Noen kinoer tilbyr babykino midt på dagen, der du kan ta med deg de aller minste uten å tenke på barnevakt, plass eller støy. Under kinovisningen er det dempet belysning og lyd. I tillegg er det er anledning til å amme og for å gå til og fra salen. Ta et kjapt google-søk på babykino og ditt hjemsted, og du vil finne ut om det finnes et slikt tilbud i nærheten av der du bor.

8. Barseltreff

De fleste helsestasjoner tilbyr barselgrupper, gjerne før babyen har vært på 6-ukerskontroll. Dette er en flott mulighet til å treffe andre mødre som er i samme situasjon, og det er fint å ha noen å diskutere gleder og utfordringer i hverdagen med.

9. Åpen barnehage

Åpen barnehage er et tilbud til både både barn og voksne,. Her kan barnet treffe andre barn på samme alder, og de voksne får muligheten til å etablere et sosialt nettverk med andre foreldre. Du trenger ikke barnehageplass eller melde deg på for å delta, barnehagen er åpen for alle som vil være med. Den største forskjellen fra vanlige barnehager er at barnas foreldre må være tilstede hele tiden. Ta et kjapt google-søk på babykino og ditt hjemsted, og du vil finne ut om det finnes et slikt tilbud i nærheten av der du bor.

10. Dyrk en hobby

Permisjonstiden kan også være en fin tid for å dyrke en hobby, eller lære seg noe nytt, som for eksempel et nytt språk, eksperimentere med matlaging eller starte et nytt strikkeprosjekt.

Tips: Fargelegging for voksne er en hobby som har blitt svært populær den siste tiden, og dette er en hobby mange synes er avslappende. Du kan finne mange flotte fargebøker for voksne hos tanum.no.

11. Babyyoga

Babyyoga passer for mødre som vil komme tilbake i form og som ønsker god kontakt med barnet sitt. Yogaøvelsene for mor er spesielt tilpasset en kropp som har vært gravid.

12. Babymassasje

Babymassasje er en stund med kos og nærhet mellom baby og foreldre, og kan hjelpe mot alt fra luftsmerter til søvnproblemer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *